Graset er grønt for somme – Mr Jorgens #Sommermiks2017

Graset er grønt for somme – Mr Jorgens #Sommermiks2017

Dette er den tiende årlige sommermiksen siden 2008. Det har etter hvert blitt ganske mange som venter på meldingen om at årets miks er klar, og i kveld, fredag 16. juni, er sommermiksen for 2017 endelig klar! (OK, den har ligget ute på Mixcloud siden i morges, da. 😉

Hver miks blir kuratert over lengre tid. Flere av låtene har faktisk ligget på en «kandidatliste» i både to og tre år, før de endelig en dag passer inn i utvalget som skal bli til den endelige miksen. Så, en sommerkveld i begynnelsen av juni, blir utvalget livemikset (i programmet Traktor DJ for iPad), og deretter blir miksen gjort tilgjengelig for venner og kjente som Mp3-nedlasting via en eller annen nettsky. De siste åra har jeg også lagt ut miksen på Mixcloud, til alle dere som nå foretrekker å strømme framfor å laste ned filer. (Og noen ytterst få får miksen på fysisk format som en hjembrent CD med trykt cover og greier, men hvordan slike privilegier oppstår, får være «for me to know and for you to find out». 😉 )

Årets miksteip blei innspilt lørdag 11. juni, men på grunn av ganske hektiske dager både på jobb og på fritida, har det tatt noen dager å få gjort postproduksjonen. Her skal nemlig miksen mastres, sporene slices og metatagges, coverbilde lages og tittel finnes på. Deretter skal miksen postes til nettsky som både miks og Mp3-samling, og så må det jo både blogges, Facebook-postes og tvitres om den.

Låtliste

1. Mr Jorgen «Stål på meg» fra det ikke uutgitte albumet Stålsett (Komponert: 2017)
2. Kartellen «Underklassmusik (featuring Aleks)» fra albumet Ånger & Kamp Del. 2 (Utgitt: 2013)
3. A Tribe Called Quest «Dis Generation» fra albumet We got it from Here… Thank You 4 Your service (Utgitt: 2016)
4. Katy Perry «Chained To the Rhythm (featuring Skip Marley)» fra albumet Chained to the Rhythm (feat. Skip Marley) – Single (Utgitt: 2017)
5. Zara Larsson «TG4M» fra albumet So Good (Utgitt: 2017)
6. Ariana Grande «Into You» fra albumet Dangerous Woman (Deluxe) (Utgitt: 2016)
7. The Slits «Typical Girls» fra albumet Cut (Utgitt: 1979)
8. Gloria Estefan & Miami Sound Machine «Conga» (Utgitt: 1985)
9. Matoma & Becky Hill «False Alarm (Hook N Sling Remix)» fra albumet False Alarm (Remixes) – EP (Utgitt: 2016)
10. Captain Ska «Liar Liar GE2017» fra albumet Liar Liar GE2017 – Single (Utgitt: 2017)
11. Linton Kwesi Johnson «Di Great Insohreckshan» fra albumet Independant Intavenshan: The Island Anthology (Låta er utgitt i 1981)
12. Silja Sol «Semmenemme» fra albumet Ni liv (Utgitt: 2016)
13. Sleaford Mods «B.H.S.» fra albumet English Tapas (Utgitt: 2017)
14. Arcade Fire «I Give You Power (featuring Mavis Staples)» fra albumet I Give You Power (feat. Mavis Staples) – Single (Utgitt: 2017)
15. Sirkel Sag «Ørsta rådhus» fra albumet Ørsta Rådhus – EP (Utgitt: 2016)
16. UB40 «Rat In Mi Kitchen» fra albumet Rat In the Kitchen (Utgitt: 1986)
17. Queen Ifrica «Pot Still Haffi Bubble» fra albumet Strictly the Best, Vol. 44 (Utgitt: 2011)
18. Gorillaz «Saturnz Barz (featuring Popcaan) [Banx & Ranx Remix]» fra albumet Saturnz Barz (feat. Popcaan) [Banx & Ranx Remix] – Single (Utgitt: 2017)
19. Run The Jewels «A Report to the Shareholders / Kill Your Masters (featuring Zack de la Rocha)» fra albumet Run The Jewels 3 (Utgitt: 2016)
20. Cashmere Cat «Quit (featuring Ariana Grande)» fra albumet (Utgitt: 2017)

Strømming fra Mixcloud

Den kjappeste måten å få høre miksen akkurat nå, er å gå til denne lenka på Mixcloud: https://www.mixcloud.com/mrjorgen/graset-er-gr%C3%B8nt-for-somme-mr-jorgens-sommermiks2017/
(Jeg rekker dessverre ikke å lage Tidal- og Spotify-utgaver før sommerferien, men Mixcloud funker ypperlig når du har nettilgang, altså! Og artistene får en cut av Mixcloud sine inntekter.)

Nedlasting av Mp3-utgaven

De virkelige feinschmäckerne gjør slik: I en begrenset periode kan du laste miksteipen ned til deg selv som Mp3-filer (pakket som .zip-arkiv) fra denne mappa på Dropbox. Når du har lasta ned zip-fila, må du pakke den ut så den blir en vanlig filkatalog (prøv å dobbeltklikke zip-en på PCen/Macen din), og dra alle Mp3ene fra denne inn i ditt favoritt-musikkavspillingsprogram. Voilá! Snurr musikken derfra, eller synkroniser til telefonen, ipoden eller nettbrettet og ta det som det kommer.

Kriteriene for Mr Jorgens sommermiks 2016 er i likhet med alle tidligere Mr Jorgen™-mikser:

  1. Låtene skal egne seg for avspilling over bilstereo i 70 km/t i solskinn eller lett overskyet vær.
  2. Låtene skal egne seg for avspilling på Tivoli PAL-radio utomhus i opptil laber bris vindstyrke.
  3. Sammenlagt tid skal under ingen omstendighet overstige 1 lyd-CD (dvs. < 80 minutter).
  4. Det skal være maksimalt ett (1) spor av hver artist. (Men Ariana Grande får lov å være med både på egen hånd og som vokalist på et Cashmere Cat-spor.)

Backlist!

Mr Jorgens årlige sommermikser strekker seg tilbake til 2008. Om du er interessert i Mp3er av gamle sommermikser, er det bare å ta kontakt med meg i en eller annen kanal. Jeg er stort sett «mrjorgen» på sosiale medier rundt omkring.

Cover og låtlister fra samtlige sommermikser finner du i dette albumet på Flickr: Sommermiksteiper: Coverbilder og låtlister for Mr Jorgens sommermiksteiper fra 2008 og fram til i dag.

Reklamer

2 kommentarer om “Graset er grønt for somme – Mr Jorgens #Sommermiks2017

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s